Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 april 2017

Kandidaat-lijsttrekker D66 Harderwijk en Hierden: Martijn Pijnenburg

 

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering van D66 Noordwest-Veluwe heeft Martijn Pijnenburg zich gekandideerd voor het lijsttrekkersschap van D66 Harderwijk/Hierden. Als enige kandidaat-lijsttrekker mogen alle leden van D66 in Harderwijk en Hierden de komende twee weken middels e-voting vóór of tegen Pijnenburg stemmen. In het dagelijkse leven is Pijnenburg werkzaam binnen het sociaal domein voor een grote gemeente. Daarnaast is hij D66 raadslid in Harderwijk, bestuurslid van zowel Oudheidkundige Vereniging Herderewich en de lokale Rooms-katholieke geloofsgemeenschap. Tijdens de afdelingsvergadering introduceerde de kandidaat-lijsttrekker zich. Dit was ook live op Facebook te zien.

Op naar een nóg vrijer, nóg sterker en nóg optimistischer Harderwijk!

Ik ben Martijn Pijnenburg. Sinds maart 2014 ben ik namens D66 Harderwijk/Hierden raadslid in ons mooie Harderwijk.

In het Harderwijk waar ik voor sta, is iedereen vrij om zichtbaar zichzelf te kunnen zijn. Staan we open voor nieuwe ideeën, stimuleren we creativiteit, ondersteunen we innovatie en dragen we samen zorg voor de toekomst van deze fantastisch mooie stad en al haar inwoners. Door meer eigen verantwoordelijkheid en minder regels. Laten we de ander vooral vrij om zichzelf te kunnen uiten.

Successen

We hebben al heel wat kleine en grote successen geboekt, sinds we in 2014 in de raad kwamen. Op het gebied van duurzaamheid, van cultuur, van het erfgoed in de stad. En het loskrijgen van meer informatie voor de raad. Denk bij ons aan de verduurzaming van het stationsgebied of bij sportverenigingen, de hele discussie over op andere manieren aankijken tegen afvalscheiding. En dat met ‘slechts’ twee zetels in de raad.

Mijn voorstel voor behoud van de militaire historie van legerkamp Kranenburg (o.a. de MESS), haalde het. Net als die van het op een moderne manier markeren van verdwenen stukken stadsmuur in het havengebied. En die van verduurzaming bij sportverenigingen. Ik heb het afgelopen jaar gehamerd op een realistisch softdrugsbeleid voor Harderwijk en de regio.

Er zijn nog wat ideeën die het nét niet haalden, maar die we zeker nog eens moeten bekijken. Zo heb ik meerdere malen gehamerd op het ein-de-lijk invoeren van de koopzondag. Of het plaatsen van vrije aanplakzuilen voor culturele instellingen in de stad. Provinciaal en landelijk heb ik me sterk gemaakt voor een intercitystop voor Harderwijk én een betere doorstroom van de A28. En dat zal ik de komende jaren blijven doen.

De eerste successen: landelijk aandacht voor bereikbaarheid Harderwijk, behoud van erfgoed, verduurzaming én op naar een realistisch drugsbeleid!

Ik zie veel kansen voor Harderwijk:

  • Gelijke kansen, ongeacht je afkomst, geloof of geaardheid;
  • Een einde aan de vertrutting, door minder regels en meer eigen verantwoordelijkheid;
  • Een goed bereikbaar Harderwijk, door een betere verbinding met de Randstad over weg en spoor;
  • Meer ruimte voor innovatie, duurzaamheid en creativiteit;
  • Harderwijk eerder CO2-neutraal dan gepland;
  • Goede zorg, dicht bij huis, waar de zorgverlener en overheid goed bereikbaar zijn voor ondersteuning;
  • Meer ruimte voor starters, middeninkomens en ‘de Familie van nu’ op de woningmarkt.

Met D66 Harderwijk/Hierden wil ik deze kansen de komende jaren gaan benutten. Ik heb de ambitie om Harderwijk vooruit te helpen. En daarom kandideer ik mij als lijsttrekker voor D66 bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Voor een nóg vrijer, nóg sterker en nóg optimistischer Harderwijk en Hierden!

Heb je ook van die ideeën die Harderwijk en Hierden (een klein beetje) mooier of vrijer maken? Wil je meedenken over de toekomst van onze stad? Dan ben je natuurlijk altijd welkom. Kom in actie en laat het me weten!