Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 april 2016

Erepenning D66 voor Anton van der Cingel

Voor zijn jarenlange bijzondere verdiensten voor D66 heeft Anton van der Cingel uit Ermelo maandagavond de Jet de Bussypenning uitgereikt gekregen. Dit is een erepenning voor leden van D66 die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor hun partij. Van der Cingel kreeg de penning tijdens de ledenvergadering van de afdeling Noordwest-Veluwe uit handen van gedeputeerde Michiel Scheffer uitgereikt.

 

Na zijn trouwe dienst voor zijn partij heeft Van Der Cingel tijdens de ledenvergadering zijn bestuursfunctie neergelegd. Hij was een van de mensen van het eerste uur van D66 in Ermelo, was er bestuurslid en meerdere malen kandidaat-raadslid, zowel voor D66 als voor de latere samenwerkingen waarbinnen de partij opereerde – Progressieve Federatie Ermelo en Progressief Ermelo. Tussen 1991 en 1994 was hij raadslid in Ermelo. Sindsdien maakt hij deel uit van de steunfractie. In 2013 was hij een van de initiatiefnemers van een bovenlokale afdeling Noordwest-Veluwe (Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten), waarvan hij penningmeester werd.

35 jaar constante factor

In de afgelopen 35 jaar is Van Der Cingel een constante factor geweest voor de partij op de Noordwest-Veluwe. D66 heeft het er niet altijd makkelijk gehad, maar het heeft Van Der Cingel er niet van weerhouden om zich bij verkiezingen te kandideren, mee te debatteren in politiek cafés en discussieavonden, campagne te voeren en posters te plakken en zodoende het progressieve sociaal-liberale geluid op de conservatieve Noordwest-Veluwe te verkondigen.

Jet de Bussy

Jet de Bussy was meer dan 25 jaar de organisatorische drijfkracht achter D66 Amsterdam. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor allerlei hand- en spandiensten. Of het plakken van campagneposters betrof, of het tellen van stemmen voor de diverse verkiezingen: De Bussy was initiator. Naar haar is de erepenning van D66 voor lokale en regionale vrijwilligers genoemd.