Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 maart 2015

D66 bezoekt duurzaam Dolfinarium

Vandaag bezocht de D66 Bustour Harderwijk voor een werkbezoek aan het Dolfinarium. Tweede Kamerlid Paul van Meenen heeft met veel interesse een rondleiding gevolgd waarin het Dolfinarium als kenniscentrum van zee(zoog)dieren werd gepresenteerd. De Gelderse kandidaat-Statenleden Rita Braam, Antoon Kanis, Rolf Latour, de Harderwijkse Anke Kuiper en lijsttrekker Michiel Scheffer waren onder de indruk van het zeedierenpark en een ontmoeting met een dolfijn.

Paul van Meenen

Lijsttrekker Scheffer pleitte vorige week tijdens een verkiezingsdebat in Harderwijk voor een spin-off van het Dolfinarium. D66 wil dat de provincie samen met de Gemeente Harderwijk kijkt hoe de binnenstad meer omzet kan halen door een betere aansluiting op het Dolfinarium, onder andere via het sterker richten van de winkelstraten op deze publiekstrekker. Volgens Scheffer is het Dolfinarium ook een erkend kenniscentrum op het gebied van maritieme biologie wat een aanzuigende werking kan hebben op de vestiging van bedrijven en onderzoeksinstituten die zich toeleggen op maritieme biologie. Lisette Kars, woordvoerder van het Dolfinarium toont zich verheugd door deze erkenning:

”Wij zijn ontzettend trots dat D66 het kenniscentrum Dolfinarium ondersteunt en deze samen met ons nog beter op de kaart wil zetten: Harderwijk zee(zoog)dierenhoofdstad van Nederland.”

 

Rondleiding Dolfinarium in HarderwijkDuurzaam Dolfinarium
Voor de duurzame vernieuwing van het theater en de voorstelling ‘Aqua Bella’ heeft het Dolfinarium in 2013 de Veluwse Innovatieprijs gekregen uit handen van D66-gedeputeerde Annemieke Traag. Niet alleen in de voorstelling met dolfijnen vraagt het Dolfinarium aandacht voor de wereldwijde afvalproblematiek: op het hele park zet het Dolfinarium zich in voor het behoud van diersoorten en hun natuurlijk leefgebied.